Hoppa direkt till innehåll
Gå med

GameConnect bouncer

Vi har en TRUST på QuakeNet på 30 platser, som vi mer än gärna delar ut bland våra medlemmar så ni får en BNC-slot som ni kan använda. Det är först till kvarn som gäller!
För att få slot måste du fixa din profil, eller se till att den är fixad. Kontrollera bilderna ovan för att säkerställa att du kan få en slot. Du måste nämligen ha angivit ett "shortname" till din profil.

Så här gör du:

  1. Klicka på ditt användarnamn och sen på Din infosida
  2. Kontrolla i adressen om du har ett ID-nummer eller ett shortname, om det är ett ID-nummer så går du till punkt 3, annars så är det redan konfigurerat korrekt, använd det shortname du ser.
  3. Klicka på blixtsymbolen och ange (eller acceptera förvalet) som ditt snabbnamn. Du kan inte använda samma shortname som någon annan.
  4. Kontrollera att ditt shortname är korrekt i adressen
Du kan inte (själv) ändra ditt shortname, och det kan bara bestå av bokstäver (stora och små).
Som login på BNC så kommer detta användas - men dock bara med SMÅ bokstäver, så i exemplet ovan så är mitt shortname "Sandman" medan min login på BNC alltså blir "sandman". När du är accepterad så kan det ta upp till tio minuter innan BNC-servern har dina uppgifter. Du loggar in på den med samma uppgifter som här på gameconnect.se
Så fort BNC-servern är uppdaterad så kopplar den upp en klient åt dig till quakenet och #gameconnect. Du kan sedan ansluta med din irc-klient till irc.gameconnect.se (som också är din BNC-host online) och port 9000 och med username satt till ditt shortname enligt ovan, där gör du de inställningar du känner är nödvändiga. Du kan givetvis joina så många kanaler du vill, men du måste ha kvar #gameconnect (scriptet kommer lägga till den om du tar bort den :)

mIRC inställningar

Här ser du hur du ska ställa in mIRC:
Under Connect anger du ditt vanliga IRC-nick som vilken uppkoppling som helst
Under Servers så skapar du en ny server med dessa inställningar, som Password använder du samma lösenord som här på www.gameconnect.se
Under Identd så ska du ange ditt shortname (med små bokstäver) enligt ovan, det berättar för BNC vilket konto du försöker logga in på
Du ansöker om slot i
1 Kommentar