Hoppa direkt till innehåll
Gå med

Hur ni administrerar er server

Så. du har blivit sponsrad av GameConnect och fått en server. Grattis! Här kommer lite information om hur ni tar hand om servern.

Konfiguration

När den är installerad och ni fått tillgång till den så ser alla som är nivå tre-admin (högsta) de tre knappar i bilden ovan när ni är på serverns sida här på GameConnect. Med dem redigerar ni config-filen, skickar RCON-meddelanden och adminstrerar vilka som ska vara admins på servern.

Configfilen

Alla inställningar för servern görs via config-gränssnittet som ni har tillgång till. Antal spelare, hostname, maplista och så vidare. Servern har standardvärden och ni kan redigera dem och ändra på dem.

RCON

Sickar rcon-meddelanden till servern, tänk dock på att den använder rcon-lösenordet från configgen ovan, och den uppdateras var tionde minut, så det kan ta lite tid innan det nya lösenordet gäller.

Admins

Lägg till admins från registrerade användare på sidan, bestäm vilken adminnivå dom ska ha (påverkar vilka som kan komma åt dessa funktioner samt vad dom har för rättigheter på servern. Du ser även vilka som inte angivit ett korrekt Steam ID.

FTP-access

Vid behov så skapas ett FTP-konto för er där ni kommer åt er spelservers filer. Tänk dock på att serverns filer uppdateras automatiskt och en hel del nyckelfiler skrivs över automatiskt även om ni redigerat dem. Det gäller configfiler, mapcycle-filer, MOTD-filer, men också basfilerna för servern som uppdateras automatiskt via vårt script. FTP-access får ni bara om ni har erfarenhet av att konfigurera servrar, och därmed kan ta ansvar för

Plugins

För att lägga till egna plugins så krävs det att servern installeras i ett FTP-konto (som ovan) som ni får FTP-access till. Vi ger ingen support på de plugins som ni installerar och om er server börjar krascha eller uppföra sig underligt så felsöker vi inte åt er, tyvärr. Det har vi inte resurser för. Ta bort alla filer ni har lagt till så borde det lösa sig.

Start och omstart av servern

För att starta om servern så skickar ni rcon "quit" till den, då startar den om igen inom tio minuter av GameConnect-scriptet. Om servern har kraschat så kan vi starta om den åt er, men om den kraschar gång på gång på grund av att ni lagt in felaktiga plugins så kan vi inte hjälpa er, tyvärr. Enda vi kan göra då är att installera om servern från början så ni får en clean installation.

SSH och screen

Om ni har SSH-access till servern (utdelas av oss om ni uppfyller linux-kraven) så kan ni komma åt servern via screen och där direkt utföra konsoll-kommandon och stänga ned servern. Men ni kan dock inte starta den själva - det är fortfarande GMC-scriptet som startar servern. Under installationsfasen så kan vi hjälpa er med ett startscript men det kommer att tas bort när ni är klara. Men det är bara när ni ska testa servern och måste starta om den mycket.
2 Kommentarer