DSC_5200
Sandman M46
Det är jag som driver www.GameConnect.se, och har gjort det från början. Jag försöker delege...
weblog

Weblog

18
sep
2007

Crysis beta

13:01 1193, 1 kommentar
Jag har spelat Crysis-betan ett par timmar nu. Den släpptes igår och man måste vara "inbjuden" av EA för att få ladda ned den. Man får acceptera ett NDA (Non-Disclosure Agreement) innan man spelar så man inte ska avslöja något om spelet för andra. Så jag ska inte säga något som alla ändå inte vet.
Fan vad snyggt det är! Det är helt löjligt snyggt. Och då körs bara betan i DirectX 9, inte 10, så slutresultatet lär bli sjukt bra. Träd, gräs vegetation och allt som hör till naturen omkring ser helt sjukt bra ut. Träd vajar i vinden, löven böjer på sig när du går mot dem. Skuggorna i spelet är också helt sanslösa. Inga hårda Doom 3-skuggor här inte. Dom är mjuka och blir skarpare ju närmre väggen du kommer till exempel. Det faller till och med skuggor på löven när dom vajar i vinden.
Bilden till vänster är ett fotografi, bilden till höger är från Crysis
Betan har bara ett multiplayerläge och de servrar som är online har bara en map. Inte direkt så att man kunde vänta sig något annat men den är ju singleplayer-delen jag är mest sugen på. Och givetvis var det gott om småbuggar i betan, men det är ju bara att förvänta. Man gick ut ur fordon och fastnade i en vägg och såna saker. Sen laggade det rätt rejält på servern (även fast pingen var bra) som gjorde att när jag åkte med någon annan som körde en båt så for båten omkring fram och tillbaka. Syncproblem med andra ord. Annars verkar inte fysiken och grafiken göra så stor skillnad på hur det flyter, och det kändes bra.
Bilden till vänster är ett fotografi, bilden till höger är från Crysis
Vapensystemet kommer ta lite tid att vänja sig vid, samma sak med dräkten, men det lilla jag testat så finns det helt klart möjligheter. Men man måste helt klart binda snabbknappar för dräktens styrka/skydd/hastighet-inställningar, annars tar det på tok för lång tid.
Jag körde spelet på "High"-inställningarna i 1600x1200. Det flöt på bra men i vissa utomhus-scener så märkte jag att det hackade till bitvis, antagligen delvis på grund av grafiken och delvis på grund av lagg. Med DX9 och 8800Ultra så ser allt väldigt bra ut, minst sagt. En rätt frän detalj är att om du ser dig omkring snabb så sätts motion blur på på hela scenen, så till skillnad från andra spel så är det inte en knivskarp bild du panorerar omkring i utan det påminner en hel del om man själv skulle snurra runt skallen. Frågan är om det blir störande efter en stund.
Nåja, ville bara rapportera lite om årets spel (för mig i alla fall, Bioshock lär väl vinna titeln annars).
  • comment
    killercrille Coolt =) 2007-09-19
besökare,