DSC_5200
Sandman M46
Det är jag som driver www.GameConnect.se, och har gjort det från början. Jag försöker delege...
weblog

Weblog

17
sep
2007

DirectX 10

13:00 1319, 2 kommentarer
Ok, nu har jag en ny spel-PC med riktigt bra grafikkort som stöder DirectX 10, nästa generation av 3D-funktioner eller vad man ska kalla det. Det finns redan en del spel som stöder det och med Crysis så får vi ett mycket trevligt DirectX 10-spel om alla trailers är att lita på.
Det är rätt drastisk skillnad i möjligheterna vad gäller DX9 kontra DX10
Så jag tog min nya Spel-PC och installerade Windows XP på den. För är man någon som bara har en PC till att spela spel på så är det Windows XP som gäller fortfarande. Windows Vista har rätt mycket problem med lite äldre spel och är givetvis mer krävande över huvud taget. Generellt sett så kör spelare fortfarande WIndows XP på sina burkar.
Så vad gör Microsoft åt detta då? Jo, dom släpper Direct X 10 enbart för Windows Vista. Hmmm, ok så DX10, en funktion som riktar sig till spelare, släpper dom till en version av deras operativsystem som spelarna inte använder? Mystiskt!
Så här ser karaktärerna ut i Crysis, ett DX10-spel. Det är helt otroligt! Klicka för att förstora.
Så, vad ska en stackars gamer göra då? Ja, har man investerat i en fräsh spelmaskin så kan man ju inte spela DX9, så det är ju bara att installera Vista. Men missförstå mig rätt nu - jag har inget emot Vista. Jag gillar det till och med och har kört det på min jobb-PC-laptop sedan det släpptes. Vista är riktigt trevligt och påminner väldigt mycket om första versionen av OSX. Jag har inte hunnit installera så många spel ännu, så jag vet inte ännu vad för problem jag kommer stöta på.
Men är det inte lite lurigt av Microsoft att försöka lura över spelarna till en plattform dom inte vill använda genom att göra nya funktioner exklusiva till den plattformen? Jag tycker det i alla fall.
  • comment
    E5R Har kört Vista sen jag köpte laptop... 2007-10-03
  • comment
    OdeN Jag kör Vista sedan någon månad ti... 2007-10-01
besökare,