Hoppa direkt till innehåll
Gå med
DSC_5200
Sandman M48
Det är jag som driver www.GameConnect.se, och har gjort det från början. Jag försöker delege...
weblog

Weblog

08
dec
2016

PC-bygge

17:40 7221, 3 kommentarer
Min gamla spel-PC som fått lite småuppgraderingar över åren har nu börjat lägga av helt. Windows kan inte läsa alla minnena, och den kraschar då och då, så förmodligen är det något som inte mår bra på moderkortet. Så det är helt klart dags att bygga en ny.
Så varför inte slå på stort och bygga en riktig värsting? Ja, varför inte.

Här är delarna:

  1. 2 stycken Nvidia Tian X Pascal
  2. Asus ROG Strix X99 Gaming moderkort
  3. 32GB Corsair Vengeance minne 3200Mhz
  4. i7 6850K på 3.6Ghz
  5. EVGA SuperNova 1000W nätaggregat
  6. Två stycken Samsung EVO 850 SSD på 2TB vardera
  7. Asus ROG 34" widescreen G-Sync 100Hz skärm (3440x1440)
  8. Corsair Obsidian 900D låda
  9. Full vattenkylningsloop för CPU + båda GPU:erna från EKWB
Sonen blev helt jiddrig när jag kom hem med grejerna. Och jag är i regel emot alla dessa moddar och blinkande moderkort, men jag tänkte kompromissa lite medan vi ändå väntar på vattenkylningskit:et från EKWB, så jag tänkte att vi kunde måla lådan.
Så steg ett är att slipa den grundligt.
Sedan maskera ordentligt
Sedan grunda med en grundfärg
Klart! Ser ut som en beige gammal PC, kanske ska behålla den så här?
Sen första lagret av gult. Tanken är att den ska vara svart inuti, med eventuellt lite rött ljus, och sedan gul och vit utanpå. Jag såg någon Borderlands-inspirerad mod för en stund sedan och även om jag inte tänkte gå fullt ut Borderlands, så lite åt det hållet.
Och andra lagret, har blandat två olika gula nyanser för att få till en lite flammig/sliten grund
Sen dags för mer maskning, riktigt pilljobb
Sen vit färg på sidoluckorna
Sen det svarta
Slutligen av med maskningen och sen lite mer svart för att skita ned den lite
Redo att börja bygga, komplett med ful duk och allt!
Börjad med CPU och vattenblock till CPU'n.
Sen strippades Titan X-korten ned till helt nakna
På med kylpaste-padsen, eller vad man nu ska kalla dem.
Och sen vattenblocken, ser bra ut!
I med moderkortet i lådan. Lådan är verkligen gigantisk! Jag kan ha gjort ett misstag. Moderkortet ser galet litet ut i lådan.
Och provmonterar grafikkorten
Och sen ska alla sladdar från PSU'n kopplas in, meckigt som tusan
Fick lov att flytta hårddiskarna upp i lådan för att få rum med den enorma radiatorn i botten. Helt plötsligt är det inte fullt lika rymligt i lådan. Jag har även monterat vattenblocks-kopplingen mellan grafikkorten. Fortfarande sladdar som går lite väl mycket huller om buller, ska städa upp bland dem.
Uppstädning bland sladdar samt vattenpump monterad och vattenblock på GPU:erna. Det riktigt suriga var att med vattenblocket där så passar inte Nvidias HB-bridge för SLI. What the hell! Läste mig till att vissa hade kapat de spetsiga kanterna på bryggan och fått den att passa. Får se hur jag löser det.
Dags för slangar! Jag hade beställt hårda PVC-rör och skulle böja dem själv, men det visade sig vara svårare än jag trodde, samt att när radiatorn är i botten så nådde inte dom rören jag beställt upp till tanken igen. Så det blev mjuka slangar i stället.
Och så blandar vi till lite vinbärssaft! Blev en rätt frän röd färg, "blood red" heter den och blandades ut med batterivatten från Biltema.
Och så här ser det ut när det systemet är fyllt. Ser riktigt bra ut! Jag slet bort plastbiten från SLI-bryggan och då passade den upp och ned. Då slipper jag också att den lyser grönt mitt i lådan. När riggen var halvfylld så fick jag läckage vid kylningsblocket som sitter på grafikkorten, Helvete! Antog att jag hade missat med någon packning som hamnat snett och blev svettig som fan. Som tur var så rann det inget utan vi hann torka undan det och lägga riggen på "ryggen". Efter lite skruvande och åtdragande så insåg vi att de slangfästena som EK hade skickat bara passar på två av de fyra anslutningarna som finns till blocket, de andra två är djupare, så man kan inte dra åt dem så att packningen sluter tätt. Så det blev att koppla om den slangen (som jag hade velat gå rakt ned) så löste det sig. För säkerhets skull så lät jag den stå över natten så att eventuella droppa skulle ha torkat.
Färdigt! Här är nya lådan bredvid den gamla Fractal XL, som ser ynkligt liten ut i jämförelse
Och lite glory shots så klart!
Och så här ser själva spelplatsen ut, monitorn är riktigt nice!