Hoppa direkt till innehåll
Gå med
DSC_5200
Sandman M48
Det är jag som driver www.GameConnect.se, och har gjort det från början. Jag försöker delege...
weblog

Weblog

Kotaku rapporterar att EA har bestämt sig för att inte släppa Battlefield 3 via Steam, något vi alla misstänkte när dom tog bort Crysis 2 från Steam bara någon månad efter releasen.
Jag tycker det är synd när sådant här händer, men jag förstår ju att det blir problem med licenser, rättigheter och vem som äger kunden (vilket är EA's problem här). Men när en lösning blir dominant som i Steams fall så har det ju uppenbara fördelar med.
Jag ogillar numera att installera spel på annat sätt än via Steam. Med Steam så vet jag vart dom hamnar, slipper bry mig om licensnycklar (i de flesta fallen) och spelet har möjlighet att synka inställningar och framgång via Steam Cloud. Dessa är ovärderliga fördelar för mig som konsument. Då slipper jag bry mig helt enkelt.
EA vill ju använda Origin för den digitala distribueringen av deras spel, men Origin är inte lika bra som Steam, och jag gillar inte att ha flera "App Stores" på datorn.
Men Valve är Apple i det här fallet. Precis som med iPhone och App Store så äger dom kanalen och sätter reglerna, och det stör dom stora grabbarna EA som gärna sätter sina egna regler, och framförallt vill äga kunden 100%. För mindre utgivare så är det enklare att acceptera Valves villkor för Valve har volymen som dom annars inte kunnat sälja till, ett problem som EA inte lider nämnvärt av.
Men det ser ut som att vi får dras med Origin så länge, och förhandsboka Battlefield 3 via den i stället för Steam.