DSC_5200
Sandman M46
Det är jag som driver www.GameConnect.se, och har gjort det från början. Jag försöker delege...
weblog

Weblog

03
dec
2007

Uppdatering

16:57 1240, Inga kommentarer
Ja, det var en stund sedan jag skrev blogg av olika anledningar, så jag tänkte bara gå igenom lite kommentarer på saker från samtiden, eller nåt.
USA!
Jag har fått kunder i USA! Detär ruskigt skojigt och kommer innebära en hel del jobb för Atlas. Som ni kanske minns så är Atlas numera helt versionerat, vilket betyder att jag (enklare) kan installera det på flera servrar. Så nu har jag köpt en Mac mini som jag testinstallerar Atlas på för att se exakt vilka steg som måste tas för att få igång en fungerande Atlas-server. Kan vara bra för framtiden också! Och att ha kunder i USA är ju läskigt i sig förstås, det måste till vattentäta avtal för ansvarsfördelning så man inte blir stämd som tusan, men det är lite fränt att som enmansföretag ha kunder i USA, eller hur?
Crysis
Ja, jag har givetvis spelat Crysis så mycket jag har kunnat. Jag var först oerhört besviken för grafiken var sämre i GM än i demot, med en uppsjö av grafikbuggar och massa jobb. Jag har ju som bekant köpt en helt ny värsting-spel-pc bara för Crysis så det kändes surt. Men sen kom Nvidia ut med nya drivrutiner och helt plötsligt var det bra mycket bättre. Sen så fick jag tipset att man ska stänga av Aero i Windows när man kör Crysis (vilket man kan göra automatiskt via kompatibilitetsinställningarna för spelet) och det gav en hel del också. Så jag kör Crysis i 1280x768 med Very High på alla inställningar och fps:en ligger nog i alla fall på en stadiga 40fps eller så., Helt dugligt, men det kommer bli bättre med nästa generations PC. Typiskt!
Men spelet är så snyggt så man nästan kissar på sig. Helt otroligt. Jag hade en kompis över och vi satt bara och kollade på solskenet som lekte i lövverket och kastade vackra skuggor över allt, eller hur vackert en helikopter exploderade i månljuset. Allt ser verkligen helt fantastiskt ut.
Half-Life 2: Episode 2 & Portal
Detta kom ju för hur länge sen som helst, men ville ändå säga att jag tyckte det var en bra Episode. Synd att behöva vänta i nästan två år på fem-sex timmar speltid, men vad gör man? Freeman är alltid Freeman och spelglädjen är total. För att inte nämna Portal som ingår i Orange Box. Ett löjligt skojigt pusselspel där man skjuter portaler på väggar så man kan lösa labyrinter av fantasifulla och roliga banor. Mycket bra!
Super Mario Galaxy
Ok... Detta är... LÄTT... världens bästa plattformsspel. Herregud vad skoj det är. Så himla bra! Jag och sonen spelar det när det är lite tid över och herregud vad skoj det är! Om du har en Wii och inte har det här spelet så är det något fel på dig. Om du inte har en Wii så ska du skaffa en för det här spelets skull. Lätt.
Andra spel
Unreal Tournament, Call of Duty 4 och andra spel kommer i skymundan just nu, för jag är upptagen med ovanstående, men UT är ju roligt på ett typsikt "Fan, Quake-nostalgi!"-känsla och COD4 verkar ha en riktigt sjysst story, som jag inte kommit så långt i, tyvärr.
Renovering
Ja, vi håller ju fortfarande på och renoverar det mesta där hemma... Det tar verkligen väldigt mycket tid. Nu är det nytapetserat i trappen och hallen, och lister och allt målas vitt, samt att hela trappen slipas och målas vit, förutom just trappstegen... Pust! Men det blir nog fint när det blir klart... Vilket år som helst!
besökare,